STAD & VAN DER REE

Onze praktijk

Dierenartsen:
• Andreas Stad
• Gerard van der Ree
• Lilian Raaijmakers
• Esther de Vries
• Johanna Jackson

Bezoekadres:
Bilderdijkstraat 16
3314 RD Dordrecht
078 613 57 79

Openingstijden

Locatie v/d praktijk

Click to open a larger map

Stad & Van der Ree

Konijnen en knaagdieren

Onze dierenartsen hebben een grote ervaring met en interesse in konijnen en knaagdieren.

 

Chirurgie

Bij konijnen en knaagdieren wordt met de grootst mogelijke zorg omringd: zo gebruiken wij gasnarcose en is er veel aandacht voor pijnstilling rondom zo’n operatie.

 

Voortplanting wordt voorkomen door rammen en voedsters te neutraliseren. Dit is bij de ram mogelijk zodra de testikels zijn ingedaald, dit gebeurt meestal rond 3 maanden leeftijd. Door rammen te neutraliseren is er veel minder kans op gedragsproblemen zoals vechten, bijten en sproeien. Voedsters kunnen geneutraliseerd worden vanaf 6 – 7 maanden. Sterilisatie verkleint het risico op baarmoederkanker op latere leeftijd en voedsters worden in het algemeen liever na deze ingreep.

 

Vaccinaties

Wij maken gebruik van een nieuw ontwikkeld vaccin: met één injectie is uw konijn gedurende een heel jaar beschermd tegen Myxomatose en VHD.

De beste manier om gezondheidsproblemen bij konijnen te voorkomen is door een regelmatige gezondheidscontrole. Deze check-up vindt tegelijk met de vaccinatie plaats. Uw konijn wordt dan algeheel onderzocht, op gewicht, conditie, en ook de tanden en kiezen zullen worden gecontroleerd.

 

We adviseren konijnen jaarlijks te vaccineren. U kunt voor de vaccinatie bij ons een afspraak maken, net zoals bij honden en katten.

 

SAS

Hebt u een konijn of cavia dat niet goed eet, kleine (of minder) keutels heeft, en sloom of hangerig is, dan heeft hij klachten, die passen bij een kwaal die we SAS  (Secundair Atonie Syndroom) noemen.

  • Klik HIER voor meer informatie op onze aparte pagina voor SAS.
  • Of download de informatie over SAS HIER in PDF formaat
  • Klik HIER voor informatie over dwangvoeren bij konijnen en cavia’s.

 

Als u meer wilt weten over de verzorging, de gezondheid, voeding, sterilisatie en castratie van uw konijn vragen wij u contact op te nemen met onze praktijk.

 

Wij zijn graag bereid om u meer informatie te geven.

Bekijk Desktop Site