STAD & VAN DER REE

Onze praktijk

Dierenartsen:
• Andreas Stad
• Gerard van der Ree
• Lilian Raaijmakers
• Esther de Vries
• Johanna Jackson

Bezoekadres:
Bilderdijkstraat 16
3314 RD Dordrecht
078 613 57 79

Openingstijden

Locatie v/d praktijk

Click to open a larger map

Stad & Van der Ree

Stad & Van der Ree winnaars, werkgever van het jaar!

We staan in het AD De Dordtenaar! lees HIER verder

 

 

Op zaterdag 25 november tijdens de Nationale Veterinaire Najaarsdag in Utrecht zijn:

Andreas & Gerard

Winnaars geworden van de verkiezing van de WERKGEVER VAN HET JAAR!

Behalve natuurlijk bloemen en een prachtige oorkonde werd er ook een cheque t.w.v. € 750,- overhandigd, te besteden aan een bedrijfsuitje!

 

Lees de hele nominatie op de website van de KNMvD HIER

of download het in PDF formaat HIER

Het Platform Jonge Dierenartsen hoort met enige regelmaat dat er wel verbetering zou kunnen komen in de arbeidsomstandigheden voor jonge dierenartsen. Daarom willen ze graag bewustwording creëren onder werkgevers.

 

Er zijn gelukkig ook veel werkgevers die hun personeel wel inspireren, stimuleren en motiveren. Voor deze werkgevers hebben we de award in het leven geroepen.

En gelukkig kwamen daar ook dit jaar weer mooie nominaties voor binnen. Het PJD koos uit de inzendingen de onderstaande genomineerden. 

Sponsoren zijn: ABN Amro, Dopharma en VVAA.

 

De genomineerden zijn…

 

Uit de inzendingen voor Werkgever van het Jaar 2017 zijn drie genomineerden gekozen! De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 25 november tijdens de Nationale Veterinaire Najaarsdag in Utrecht.

Van links naar rechts

 • DIER MEDISCH CENTRUM KENNEMERLAND 

 • STAD & VAN DER REE 

  “De twee mannen in een vrouwenteam”, zo worden Andreas Stad en Gerard van der Ree geïntroduceerd als nominatie voor de award. En het klopt. De heren worden in de praktijk ondersteund door een team vrouwen. Waaronder Johanna Jackson, die de mannen nomineerde. Zij vind het belangrijk dat ze ondersteund wordt in haar werk en prijst haar werkgevers dan ook om hun inzet. “Ze staan achter je, beschermen je en geven op deze manier een gevoel van saamhorigheid. Ze creëren een veilige plek om te leren, fouten te maken en jezelf te ontwikkelen tot de beste dierenarts die je kan zijn”.  Johanna voelt zich duidelijk op haar plek bij Stad & Van der Ree en beëindigd haar motivatie met de woorden: “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”. 

 • DIERENKLINIEK DE ARK 

Waarom deze award?

 

Het PJD wil graag bewustwording creëren bij werkgevers over het belang van goede arbeidsomstandigheden voor pas afgestudeerde dierenartsen.

 

Wij ontvangen namelijk regelmatig signalen dat het met deze arbeidsomstandigheden niet altijd zo best gesteld is. Maar er zijn ook werkgevers die hun personeel wel inspireren, stimuleren en motiveren! Deze werkgevers en klinieken zetten wij graag in het zonnetje met de ‘Werkgever van het jaar’ award, om te laten zien hoe het beter kan!

 

Platform Jonge Dierenartsen

Aangepaste openingstijden Feestdagen

Aangepaste openingstijden

 

Goede Vrijdag                       

v.a. 15:00 uur gesloten

2e Paasdag 

Gesloten

Koningsdag

Gesloten

Hemelvaartsdag

Gesloten

1eKerstdag

Gesloten

2eKerstdag

Gesloten

Nieuwjaarsdag

Gesloten

  

 Voor spoedgevallen kunt u bellen met ons praktijknummer: 078 – 6135779

 

 

 

Stad en Van der Ree

 

Langwerkend vlooien en tekenmiddel voor de kat!

NIEUW

Langwerkend vlooien en tekenmiddel voor de kat!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze assistentes,

zij helpen u graag.

Dierenartsen Stad & Van der Ree

Bilderdijkstraat 16

3314 RD Dordrecht

Tel: 078-6135779

Ziekte van Weil

 

Ziekte van Weil in Dordrecht

 

 

Eind augustus is in onze praktijk een niet gevaccineerde hond helaas overleden aan de ziekte an Weil.

 

De ziekte van Weil (leptospirose), is een wereldwijd bij honden voorkomende ziekte die door bepaalde bacteriën, leptospiren, wordt veroorzaakt. Omdat de ziekte van Weil ook overdraagbaar is naar mensen willen we u hier op attent maken, zodat u de juiste maatregelen kunt nemen.

 

De hond is hoogst waarschijnlijk besmet geraakt in het Wantij in omgeving de Staart (nabij de Ark van Noach). Wij adviseren u de informatie over de ziekte door te lezen op de volgende website: www.leptospirose.nl.

 

Zoals u daar kunt lezen wordt de ziekte voornamelijk overgedragen door zwemmen in besmet stilstaand zwemwater en door urine van besmette dieren, zoals ratten maar ook honden.

 

 • De belangrijkste voorzorgsmaatregel tegen de ziekte van Weil is het jaarlijks vaccineren van uw hond.

Royal Canin EHBO App

Royal Canin EHBO App plaatje hond en kat

 

Download nu de gratis Royal Canin EHBO App!

 

Royal Canin biedt hoogwaardige gezondheidsvoedingen die een nauwkeurig voedingsantwoord bieden voor iedere kat en hond. Maar ze weten ook dat gezondheid verder gaat dan alleen voeding en hebben daarom samen met dierenartsen een unieke EHBO App ontwikkeld.

Met deze App kunt u altijd eerste hulp bieden in geval van nood; een ongeluk zit immers in een klein hoekje, ook voor een kat of hond.

 • Ruim 100 onderwerpen

  Royal Canin EHBO App plaatje vierkant met wit kruis

 • Belangrijke gegevens altijd bij de hand
 • Alarmfunctie voor datum van inenten, ontwormen en ontvlooien
 • Direct contact met hulpdiensten
 • Voedingstips en andere nuttige tips
 • Zoeken naar dichtstbijzijnde dierenarts
 • En nog veel meer handige mogelijkheden

De EHBO App voor kat en hond kunt u gratis downloaden in de App Store (iPhone) en de Google Play Store (Android). Zoek op ”EHBO voor kat en hond”.

 Royal Canin EHBO App plaatje

Heeft uw hond last van reisziekte?

Wat is reisziekte?

Reisziekte ontstaat doordat het evenwichtssysteem ontregeld raakt. Angst en onrust kunnen dat versterken, en dan wordt uw dier misselijk. De symptomen zijn dan braken en misselijkheid maar ook kwijlen, onrust, angst en trillen.

 

Kijkt u voor meer informatie over op vakantie gaan, 

eens op onze pagina met vakantietips –> TIPS

 

Wat kunt u eraan doen?

1. Zorg dat uw dier zich zo prettig mogelijk voelt:

 • Zorg dat uw dier voldoende frisse lucht krijgt gedurende de reis door een raam een stukje open te zetten.
 • Rijd rustig en voorkom onnodig remmen of gas geven.
 • Zorg dat het in de auto niet te warm of te koud is. Vooral in een auto kunnen dieren hun lichaamstemperatuur niet snel aanpassen.
 • Neem gedurende langere reizen regelmatig pauze en laat uw hond uit de auto om uit te laten en om te laten drinken.
 • Laat uw dier wennen aan de auto door te beginnen met korte reizen en dit geleidelijk uit te bouwen naar langere reizen.
 • Angst en onrust kunnen minder worden als uw hond de auto met iets leuks associeert. Regelmatig spelen in de auto, met de auto naar een leuke uitlaatplek gaan etc. kan helpen om angst en onrust te verminderen.
 • Maak de eerste paar reizen voor puppies zo leuk en stressvrij mogelijk, aangezien deze ervaringen bepalen hoe ze zich nadien zullen voelen bij autoreizen (de folder met daarin de 7 tips is verkrijgbaar aan de balie).

2. Er zijn Cerenia tabletten verkrijgbaar in onze praktijk die in 9 van de 10 gevallen reisziekte voorkomt. Deze tabletten kunt u uitsluitend bij dierenartsen verkrijgen. De tablet moet 1 uur voor de reis worden ingegeven en werkt minstens 12 uur lang. De normale dosering voor preventie van reisziekte is   8 mg/kg maar uit ervaring blijkt dat in vele gevallen 2 mg/kg al voldoende is.

 

Bekijk Desktop Site