Katten ontklitten of scheren2017-11-27T21:05:18+00:00

Wist u dat… u bij ons terecht kunt om uw kat te laten ontklitten of scheren?

 

De meeste katten hebben weinig vachtverzorging nodig. Vooral kortharige katten kunnen dit goed zelf. Bij halflang- of langharige rassen is het echter nodig dagelijks of enkele malen per week de vacht te borstelen. Op deze manier kunnen dode en losse haren en klitten voorkomen en verwijderd worden. Uit de praktijk blijkt dit echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Katten laten borstelen namelijk niet altijd even makkelijk toe. Wij raden daarom aan om alle katten vanaf jonge leeftijd te laten wennen aan het kammen. De ervaring leert dat eigenaren pas beginnen met borstelen wanneer er al klitten in de vacht zijn ontstaan, waardoor dit voor de kat pijnlijk is.

 

Steeds vaker wordt er daarom gekozen deze katten eens of meerdere malen per jaar te laten ontklitten of scheren. Hierdoor wordt de vacht van de kat weer in goede conditie gebracht en zult u minder haren in huis vinden.

Afhankelijk van de conditie van de vacht bespreken we samen met u of het verstandig is om uw kat uit te kammen of te scheren en of we dit al dan niet onder lichte sedatie zullen doen. Dit is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid klitten en het karakter van de kat.

Gizmo 1Knotje 1

Stad & Van der Ree

Andreas Staden Gerard van der Ree voor de praktijk
Bilderdijkstraat 16
3314 RD Dordrecht

Laatste nieuws

Belangrijke informatie


Stad & Van der Ree