Sterilisatie en castratie2017-11-27T21:00:47+00:00
Natuurlijk kunt u ook deze ingrepen bij ons laten verrichten. Het is overigens beter te spreken van neutralisatie.

 

Deze neutralisatie bij vrouwelijke dieren voeren wij het liefst op jonge leeftijd uit. Bij een teefje komt dit neer op of voor de 1e loopsheid, op 6-7 maanden, of 3 maanden na de 1e loopsheid. Een poes kan voor de 1e krolsheid geneutraliseerd worden, dus ook op 6-7 maanden leeftijd.

 

Dit heeft meerdere medische voordelen, zoals operatierisico en de kans op borstkanker op latere leeftijd. Ook reuen en katers kunnen al vanaf dezelfde leeftijd gecastreerd worden.

 

Wij werken volgens de laatste normen: bij de poes en de teef worden alleen de eierstokken verwijderd. Hierdoor is er slechts een kleine buiksnee nodig. Voor een poes soms maar 1 à 2 cm en voor een grote teef (van bijvoorbeeld 40 kg) maximaal 4 à 5 cm. Door wondjes zo klein mogelijk te houden zien we sneller herstel, minder pijn en evenzo belangrijk minder complicaties. Ook een kortere operatietijd vertaalt zich terug in onze veelal lagere tarieven voor sterilisatie en castratie. Indien tijdens de ingreep blijkt dat de baarmoeder afwijkend is, dan zal deze wel gelijk verwijderd moeten worden.

 

We zorgen voor goede pijnstilling tijdens en na de ingreep, waardoor snel herstel kan optreden.

  • Voor informatie over neutralisatie konijn klik HIER

Een dier dat ‘s ochtends wordt geopereerd kan vaak aan het eind van die ochtend of aan het begin van de middag alweer goed wakker mee naar huis. Wij bellen u wanneer uw dier weer mee naar huis mag.

 

Heeft u vragen over onze operatiewijze of over onze tarieven belt u dan vrijblijvend met onze assistentes. Telefoonnummer: 078-6135779

 

Stad & Van der Ree

Andreas Staden Gerard van der Ree voor de praktijk
Bilderdijkstraat 16
3314 RD Dordrecht

Laatste nieuws

Belangrijke informatie


Stad & Van der Ree